Министърът на правосъдието председателства ВСС, но има право само да се

...
Министърът на правосъдието председателства ВСС, но има право само да се
Коментари Харесай

Атанас Славов: Сарафов ще трябва да даде убедителни отговори по казуса Осемте джуджета

Министърът на правораздаването ръководи Висш съдебен съвет, само че има право единствено да се изрича. Ще слага въпросите, сързани с въздействието и натиска в правосъдната система и проблема " Осемте джуджета ", по който господин Сарафов ще би трябвало да даде безапелационни отговори. Това съобщи в изявление за " Панорама " министърът на правораздаването.

Той обясни за какво сегашният състав на Висшият правосъден съвет не е този, който би трябвало да избере обвинител номер 1 на България. " В момента Висш съдебен съвет е оттатък конституционният си и законен мандат, нямат публично доверие ", уточни правосъдният министър, като изясни, че при положение, че този Висш съдебен съвет избере нов основен прокурор, то публичната ерозия и доверието в правораздаване ще стигне до най-малко.

Славов напомни, че оставката на Гешев беше поискана още при неговия избор преди 3 години и половина. " Става дума на нескончаем развой, с помощта на българското гражданско общество ", акцентира министърът на правораздаването. 

" В началото на май след случая с взира: първа ПП-ДБ сложи въпроса за отговорността на господин Сарафов, в това число изиска оставката му от парламентарната естрада ", напомни.

" Ще има ли реформаторско ръководство на България, или рискуваме да се върнем в безвремието отпреди месеци? ", попита той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР